8 valper - 4 hanner og 4 tisper

Familieidyll
Fra sommermøte med Skogsjentas Auntie Brownie og KORAD Blue Alert's Krakel Spektakel
Er mor til C-kullet hvor alle er HD/AD frie og gjennpomført MH med 1 på skudd.
Brownie har en fantastisk arbeidsfokus,sosial og omgjengelige med folk og dyr.
Er DNA testet FRI for
MDR1,HSF4,NCL,MH,PRA,DM

Konkurrerer i kl 3 lydighet med ett Cert og Elite Rally Lp
Trener og konkurrere i spor, rundering, Htm og Freestyler
HD A , Ad 0 ,
Høyde : 56 cm
Øyelyst UA okt. 2017
Mh med 1 på skudd
DNA testet FRI for
MDR1, HSF4, CEA , NCL,
MH, DM
MH 1 på skott
Meritter :
MT 460p Korad
Första pris i lydnadsklass 1 & 2 (regler 2016)
Godkänd lägre sök
Godkänd lägre spår
Godkänd Bh
Uppflyttad till freestyle 2
Uppflyttad till HTM 2
Två godkända nybörjarklass rally
Tränar BSL/IPO för tävling i framtiden.

Eieren Sol Lotta Ollanders beskrivelse av Krakel

Korad Blue Alert’s Krakel Spektakel SÖKH 

Krakel är en hund som lärt mig massor, han är min wow hund. Öppen och glad och trevlig hund som fungerar bra med människor och andra djur. Är alltid med på alla upptåg vi hittar på. Vill någon av mina bekanta träna lite med honom så är han även med på deras upptåg. När jag håller lite kurser får han oftast följa med som demohund, där är han glad, entusiastisk över uppmärksamheten han ibland får. Men även lugn och stabil perfekt som demohund. 

Krakel älskar barn och allra helst vår dotter Sofia på 6 år. Hon ger hundarna mat på morgonen, då sitter han och väntar tills hon säger varsågod. Hon tränar även lite agility med honom. 

Mycket arbetsvillig oavsett om det gäller lydnad, spår, sök, trix, bus etc. Har vallat lite med honom, han är lugn, fokuserad och mycket intresserad av vallning. Krakel har bra näsa, hög i drift i träning men en riktigt bra avknapp när det inte är träning. Han ljudar inte vid arbete eller i vila och han är skottfast.

På sommaren om Krakel får bestämma helt själv vad vi ska göra är det simning. Att gå vid en strand och traska och kliva i helt själv och bara simma omkring är ett av hans favorit nöjen. Kan sitta i timmar och bara titta på. 

I våras blev han blodgivare, då rakas halsen och blod tappas därifrån. Han var jätte duktig, lugn och fick mer än godkänt för sitt lugn på veterinärklinikKenlass

 

 

 

Krakel❤️Brownie = sant

 

I august var vi og hilste på Krakel som han kalles til dagelig. Brownie og jeg var helt enig om at han var en kjekk kar. Blid , sosial og vakker. I følge eieren er han herlig å trene med og elsker å jobbe. Har en finfin av og på knapp , men pga av mors nerver har de ikke konkurrert så mye. Har en flott Korning og MH med blant annet 4 på hilsing, samarbeid og håndtering, 5 på gripende og  lekelyst og 1 på skudd.

Dette blir Krakels første kull og Brownie sitt andre.

Vi forventer oss sosiale, samarbeidsvillige og  aktive valper med stor arbeidslyst som vil passe til alle former for hundesport. Alle farger og halelenger kan komme.

Tanken bak denne kombinasjonen er først og fremst arbeidshunder med behov for både mental og fysisk fostring, som bruks og lydighet.